Hatalmas tartályokat szállítottunk

Az idei év egyik nagy projektje november középen zajlott, kétszer két nap alatt szállítottunk 3 - 3 ( összesen 6) hatalmas tartályt a FOKA kikötőből egy gyöngyöshalászi építkezésre.

A 3 autóból és kísérőkből álló konvoj legnagyobb szerelvénye: 42 m hosszú, 4,8 m széles és 5,6 m magas illetve 183 tonna súlyú volt.  A hatalmas tartályokat  speciális pótkocsival, THP-vel szállítottuk. A THP pótkocsi nagy előnye, hogy mindíg az adott fuvarfeladatnak megfelelően kerül összeszerelésre modulokból, s az egyes moduljai tengelyenként kormányozhatóak.

A szállítmány csak az éjszakai órákban,  22 és 06 óra között haladhatott a gondosan megtervezett és engedélyeztetett útvonalon. A nappalokat a tartályokkal megrakott autók az előre kijelölt parkolókban töltötték. A rendőrség által biztosított útvonal, több hónapos tervező és előkészítő munka eredménye volt. A teljes távot, kb. 100 km-t  két éjszaka alatt tettük meg. Az egyenes szakaszokon átlagosan 25 km/h sebességgel, míg a vezetékkel keresztezett részeken, fordulókban ennél sokkal lassabban közlekedett a konvoj .

Az útvonal több szakasza statikai vizsgálatok után lett kijelölve, 1 híd alá lett támasztva, sok helyen táblákat egyéb műtárgyakat kellett elbontatni, útmenti fákat gallyaztatni, elektromos és távközlési vezetékeket bontani vagy megemeltetni.

Képek: