Hatalmas bányaipari gépalkatrészeket szállítottunk

Hatalmas alkatrészeket szállítottunk Szerbiába

Szerencsére a 2016-os évünk bővelkedett a nagy projektekben, ilyen a nyár közepén kezdődött és még folyamatban lévő Szerbiai projekt is. Hatalmas bányaipari gépekhez szállítunk alkatrészeket Szerbia egyik legnagyobb lignit bányájába.

A gépalkatrészek legtöbbjének szállítása igazi kihívás és ez már az autóra tervezésnél és a megfelelő elhelyezésnél, a biztonságos rögzítésnél elkezdődik. Az egyes alkatrészeket méreteik és tömegük miatt különböző típusú szerelvényekkel fuvarozzuk: megákkal, semikkel, mélybölcsös és nehéz-gépszállító trailerekkel.

Néhány méret a teljesség igénye nélkül: a leghosszabb alkatrész 23,6 m, a legszélesebb közel 7 m, legmagasabb 4,27 m, a legsúlyosabb 58 tonna volt. A „kisebbek” között is akadnak jócskán 18, 28, 36 tonnás darabok vagy akár 3,5 és 4 m szélesek.

A szerb határig csak éjjel haladhattak autóink, természetesen rendőri biztosítás mellett. Az extrém méretek miatt az általában konvojban közlekedő szerelvényeink útját több helyen közúti elemek bontásával kellett akadály  - mentesíteni.  A szerbiai szakaszra nappali haladási engedélyt kaptunk, így a határra érkezett szerelvényeknek biztonságos parkolási lehetőséget kellett biztosítani a közel egy napos vesztegléshez.

A projekt zökkenőmentes megvalósítása kollégáink hosszú évek alatt összegyűjtött  tapasztalatának és gondos előkészítő munkájának köszönhető.

képgaléria: