Mobil darukat szállítottunk

Mobil autódarukat szállítottunk

Liebherr és Demag mobil darukat szállítottunk Dunaújvárosból Németországba, Bierbachba.  A daruk önsúlya: 52, 72 tonna volt. 

Az ilyen feladatok elvégzésére vannak speciális mélybölcsős trailereink, melyek kifejezetten alkalmasak magas, önjáró munkagépek szállítására. A munkagépet ilyen esetekben a platómagassághoz képest kb. 50 cm-el mélyebben,  a bölcsőrészben helyezzük el. A hattyúnyaknál leakasztott szerelvényre telepített vagy mobil rakodórámpán keresztül lehet fel- és lejárni, megkönnyítve és felgyorsítva a rakodást. A bölcsőrész akár 16 m-ig is bővíthető egy közbenső tartópár beiktatásával. Pihenő állapotban  a bölcsőrész szinte az úttest szintjére süllyeszthető. 

Az 52  tonnás darut 4+6  tengelyes mélybölcsős trailerrel szállítottuk,  a szerelvény  össztömege  99 tonna  volt, a hosszúsága pedig 30 m.  A nagyobb 72 tonna önsúlyú daru esetén  a szerelvény össztömeg 138 tonna volt, ezt  4+9 tengelyosztású járművel szállítottuk.  A szerelvény hosszúsága 38 m volt. A mobil autódarukat daru segítségével helyeztük el a mélybölcsős trailereken.

Autóink csak éjszaka haladhattak rakományuk túlméretessége miatt . A szállítmány megszervezése során kollégáinknak azon túl, hogy az összes engedélyt beszerezték és a megfelelő kiséretet megszervezték a konvojban haladó autóink mellé, egy szerelő csapatot is biztosítaniuk kellett a németországi autópálya szakaszra. Ők az útépítéseknél biztosították a konvoj akadálymentes áthaladását, táblák és egyébb akadályozó tárgyak fel- és leszerelésével.

 

 

képgaléria: